Geborgde Werkwijze Alcoholwet

Het is voor https://lavineria.nl/ van groot belang dat alcohol op een verantwoorde manier wordt verkocht, ook online. La https://vineria.nl/ wil namelijk absoluut geen alcohol verkopen aan jongeren onder de achttien jaar. Met dit document wordt inzicht gegeven in de manier waarop La https://vineria.nl/ invulling geeft aan deze verantwoorde verkoop op afstand. Hiermee wordt voldaan aan de in artikel 20A lid 1 sub b van de Alcoholwet gestelde eis dat men moet beschikken over een werkwijze waarmee wordt gewaarborgd dat de alcoholhoudende drank slechts wordt afgeleverd op het adres van de geadresseerde of bij een distributiepunt (afhaalpunt PostNl of afhaaladressen La https://vineria.nl/) en dat de leeftijd van de persoon aan wie de alcoholhoudende drank wordt verstrekt wordt vastgesteld en dat deze werkwijze ook wordt gehanteerd. Dit document is altijd actueel. Dit betekent dat het document wordt geactualiseerd bij iedere wijziging van de situatie en jaarlijks wordt herzien. Het document bevat een omschrijving van: het proces dat wordt gehanteerd om de leeftijdsgrens te bewaken en aan de geldende verplichtingen te voldoen; de wijze waarop deze werkwijze bekend en inzichtelijk wordt gemaakt voor medewerkers; de controle op de juiste naleving van het proces en de wijze waarop eventuele correcties worden doorgevoerd.

1.Proces (conform artikel 5.2, lid 1 onder a en b van het Alcoholbesluit)
 • De webshop/online winkel van lavineria.nl is voorzien van alle wettelijk bepaalde leeftijdschecks, zo wordt er direct bij een bezoek aan onze webshop een pop up gelanceerd met de bericht: 

“Benvenuti! MOGEN WE JE ID ZIEN, AJB? Lavineria.nl verkoopt geen alcohol als je jonger bent dan 18 jaar, omdat dit schadelijk is voor je gezondheid en wettelijk verboden is. Wij willen als drankspeciaalzaak bijdragen aan verantwoord alcoholgebruik, lees er hier meer over. < 18 jaar verkopen wij geen alcohol < 25 jaar, laat je legitimatie zien." 

Door op "Ik Ben >18, Laat e binnen" te klikken verklaar je dat je 18 jaar of ouder bent” 

Door op "Ik Ben te Jong" te klikken de bezoeker wordt doorverwezen naar het URL-adres https://www.nix18.nl/ 

 • Op de website van Lavineria.nl, onder de afbeelding van elk product dat alcohol bevat, en overige social mediakanalen (Instagram, facebook etc) de logo NIX18 altijd te zien. Indien u op deze logo klikt, navigeert deze u naar de NIX18 website (nix18.nl) 
 • Bij het afrekenen vragen wij nogmaals om te bevestigen dat de ontvanger en tevens de koper 18 jaar of ouder is. 
 • Werkwijze verzendklaar maken, alle verzend labels zijn voorzien met een 18+ teken zodat de bezorger als ontvanger ziet dat dit om een 18+ zending gaat.
 • Op het moment dat wij de webshopbestelling verzenden geven wij bij onze verzendpartner (PostNL) aan dat een legitimatieverplichting geldt voor de levering van het betreffende pakket. Dit houdt in dat je een geldig legitimatie moet laten zien aan de pakketbezorger om aan te tonen dat je 18 jaar of ouder bent. Daarnaast is een handtekening voor ontvangst vereist. Bij afwezigheid van de ontvanger zal het pakket worden bezorgd naar een pakketpunt van PostNL, hier geld dat de klant doormiddel van het vertonen van zijn legitimatie (voor identiteit en leeftijd) het pakket kan afhalen. 
 • Bij het fysiek afhalen op onze winkel (Nijverheidsweg 20F 2821AW, te Stolwijk en Dorpsweg 3 2811KE te Reeuwijk) wordt er door de medewerker identiteit (en bij twijfel leeftijd) gecontroleerd. Er is ten allen tijden een medewerker met een SVH aanwezig.
 • Op dit moment zijn alle medewerkers van La Vineria in het bezit van een SVH, indien er zelf wordt geleverd dan wordt er bij twijfel legitimatie gecontroleerd aan de deur van de geadresseerde klant.


2. Informatievoorziening medewerkers (conform artikel 5.2, lid 1 onder c van het Alcoholbesluit)
 • Alle medewerkers van La Vineria zijn in het bezit van een SVH. Voor de incidentele levering is iedere medewerker ingelicht dat er bij twijfel wordt gecontroleerd aan de deur van de klant.
 • Fysieke afhaallocaties zijn ingelicht om de identiteit van de klant te controleren. Dit zodat de juiste bestelling bij de juiste klant wordt uitgeleverd en de leeftijd automatisch in dit proces wordt gecontroleerd.
 • Ketenpartner PostNL/Dpd, licht zijn medewerkers in dat alle zendingen met de 18+ logo op identiteit en leeftijd moeten worden gecontroleerd. Deze informatie is in het bestelproces automatisch voorzien op de PostNL/Dpd label.
3. Controle (conform artikel 5.2, lid 1 onder d van het Alcoholbesluit)
 • Eén keer per jaar, in de maand maart, wordt de geborgde werkwijze gecontroleerd. Hierbij wordt bij de teamvergadering de afspraken opnieuw geëvalueerd en waar nodig verbeterd.
 • Eén keer per jaar, in de maand april, word de geborgde werkwijze gecontroleerd door een zending sturen welk door ons medewerker wordt aangenomen om te controleren dat dit proces wordt gewaarborgd door onze ketenpartner PostNL.
 • Indien medewerkers zich niet houden aan de werkwijze, worden maatregelen getroffen om deze afspraken alsnog te laten nakomen. Hierbij kan worden gedacht aan het opnieuw doorlopen van het inwerktraject waarbij de directie medewerker meeloopt.
 • Indien medewerker van onze ketenpartner PostNL zich niet houden aan de werkwijze, worden maatregelen getroffen om deze afspraken alsnog te laten nakomen. Dit gebeurt door een klacht in te dienen bij onze accountmanager.
4. Meer weten over verantwoord alcoholgebruik?

Deze "GEBORGDE WERKWIJZE" is van toepassing sinds tot nader order.